Kásler Miklós szerint ezrével jönnek vissza az egészségügyi dolgozók, közben Zalában összeomlott a traumatológia

2021.07.11. 06:26

Az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a koronavírus-járvány újabb hullámai ellen – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyről az Index is írt, és amelyben Kásler Miklós arra buzdít, hogy mindenki oltassa be magát, aki még nem tette.

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban mindenkit emlékeztetett, hogy az orvosok, az ápolók és a nővérek fizetése két és félszeresére emelkedik 2022-re. 

Huszonhárom kórház huszonöt helyszínén újulnak és épülnek nővérszállók, továbbá harmincegy egészségügyi intézmény esetében a nővérszállók korszerűsítése valósul meg. Ezzel több mint 1500 szakdolgozó kulturált lakhatásáról gondoskodik a magyar kormány

– emelte ki. Arra a kérdésre, hogy mindez hogyan hat az orvosok, ápolók eltávozására, a miniszter azt mondta, az ellenzéknek ezúttal is jeleskedett, és ugyanolyan találati biztonsággal jósoltak, mint a legtöbb esetben.

Ők azt jósolták, hogy ezrével hagyják el az egészségügyet a dolgozók, nővérek, és orvosok is. Most azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza. Hála istennek, jól döntenek

– magyarázta az emberi erőforrások minisztere.

Érdekesség, hogy pont az interjú megjelenésének napján írta meg az Index, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Traumatológiai osztálya tulajdonképpen összeomlott, miután június végén  hét traumatológus szakorvos bontotta fel szolgálati jogviszonyát pénzügyi okokra hivatkozva.