Nőtt a bankoknál a babaváró hitel folyósítása

2021.07.14. 07:18

Komolyabb növekedésről számoltak be a babaváró hitelt folyósító pénzintézetek – adta hírül az MTI. A K&H Bank beszámolója szerint náluk jelentősen, 36 százalékkal nőtt a babaváró kölcsönök összege annak ellenére, hogy a teljes magyarországi piacon csökkent. 

Míg az előző év első öt hónapjában a K&H erre kialakított weboldalán a babaváró-igénylések 14 százalékát indították el, az idén megduplázódott az arányuk, összesen 27 százalékot tett ki. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik babaváró-igénylést az interneten keresztül adnak le. 

A pénzintézet babaváró kalkulátorának adatai szerint átlagosan 9,3 millió forintos kölcsönt szerettek volna az érintettek, ez alig marad el a 10 milliós maximális összegtől, egyben megközelíti a K&H által folyósított 9,5–9,6 milliós átlagot. 

A Gránit Bank azt közölte a távirati irodával: több mint kétszer annyi babaváró kölcsönt folyósítottak júniusig, mint az előző év hasonló időszakában. A babaváró hitel állománya 110,6 százalékkal haladta június végére a 2020 első fél évi értéket. 

A banknál 2021 január és június között 120 százalékkal nőtt a folyósított hitelek összege 2020 hasonló időszakához képest.