Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Lélegeztetőgépeket adományoz Mongóliának a magyar kormány

2021.07.16. 21:57

Harminchárom lélegeztetőgépet ajándékoz Mongólia számára a magyar állam − derül ki a péntek este megjelent Magyar Közlönyből. A határozat szerint a kormány, tekintettel a koronavírus-világjárvány következtében előállt járványügyi helyzetre, az állam tulajdonában álló harminchárom lélegeztetőgép tulajdonjogát ingyenesen átruházza a mongol egészségügyi minisztériumra.

Orbán Viktor megbízta a külgazdasági és külügyminisztert, Szijjártó Pétert, hogy vegye fel a kapcsolatot a mongol illetékessel, és működjön közre a belügyminiszterrel, Pintér Sándorral, hogy mihamarabb eljuthasson az adomány Mongóliába.

Mint arról korábban is beszámoltunk, a magyar állam Csehországot is folyamatosan támogatja a járvány elleni védekezésben. Utoljára a csütörtök esti közlönyben közölték: 204 750 adag Pfizer-vakcinát adnak kölcsön Csehországnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek