Betiltották a reggeli harangszót, mert zavarta a nyaralókat

2021.07.16. 22:16

Betiltották a reggeli harangszót Balatonberényben. A helyi templom harangja minden reggel hatkor szólalt meg, amin sok nyaraló felháborodott, mondván, ők pihenni jöttek − derül ki az ATV híradójából.

Az ügyben petíciót is indítottak, melyet benyújtottak a helyi polgármesternek. Végül sikerült megállapodni az ügyben, így már nem szól harang reggelente a községben. Sok ott élőt felháborított a turisták kérése.

Mérges voltam, megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra, ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggel hatos harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este nyolckor meg délben se harangozzanak

− mondta az egyik helyi lakos.

A probléma ugyan megoldódott, de most már más miatt panaszkodnak a nyaralók. A hivatalba újabb kérés érkezett, melyben az áll: zavarja őket a reggeli kakaskukorékolás.

Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak

− emelte ki Horváth László polgármester.  • Hírek
  • Megtakarítás