Lassan elfelejthetjük a négy évszakot

2021.07.16. 21:19

Tavasz, nyár, ősz, tél – a klímaváltozás következtében ezt minden bizonnyal elfelejthetjük. Nem lesz többé négy évszak, csupán kettő – mondta az ATV műsorában megkérdezett meteogyógyász.

Pintér Ferenc arra figyelmeztet, hogy nagyon komoly átrendeződés zajlik az időjárásban, és szó szerint közeledünk a kétévszakos klímához. Ez azonban egyáltalán nem veszélytelen, ugyanis rendkívüli módon megviselheti a szervezetünket. Elsősorban fizikálisan és mentálisan okozhat gondokat.

Az elmúlt napokban tapasztalt párás, trópusi melegben például a szervezet nem képes párologtatni. Ezt a keringési, légzőszervi és szívbetegségben szenvedők különösen megérzik, és hiába nincsen front, a frontérzékenyek számára is komoly megterhelés, hiszen bárhol, bármikor kialakulhatnak zivatarok. Szerinte

arra kell készülni, hogy egyre több támadás fogja érni ilyen értelemben is a szervezetünket, úgyhogy erre időben fel kell készülnünk.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.