Kellemes kis tavaszunk lenne holnap, de van egy kis bökkenő

2021.07.20. 20:13

A Dunántúl túlnyomó részén és a Duna menti területeken kedden és szerdán is napos, száraz idő várható. A keleti megyékben azonban a többórás napsütés mellett mindkét nap erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Kedden délután elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal mentén kell záporokra, zivatarokra számítani, majd éjszaka e vonal mentén és attól keletre valószínű csapadék, de hajnalban már kevesebb helyen eshet – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. 

Az OMSZ figyelmeztetést adott ki az ország keleti részére, azaz Nógrád, Heves, Jász-Nagykun, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. 

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Ez alapján szerdán kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet kedden még többfelé, szerdán már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében is lehet átmenetileg erős vagy viharos a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között valószínű.