A metrósínekre ugrott egy utas a Batthyány téren

2021.07.20. 12:56

A 2-es metró helyett pótlóbusz közlekedik a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között baleset miatt – áll a BKK szűkre szabott közleményében. A BKV diszpécserszolgálatától az Index megtudta, hogy egy utas a Batthyány téren a metró két kocsija közé esett. 

A vonatvezető szerint az utas szándékosan ugorhatott a sínekre.  Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiemelték a metró alól az elgázolt embert és átadták a mentőknek. Az Országos Mentőszolgálattól úgy tudjuk, hogy a sérült túlélte a balesetet.

A metró vonalán hatalmas a tömeg, és mivel a Lánchíd sem járható, jóval hosszabb menetidővel kell számolnia annak, aki Budáról a városközpontba akar eljutni. A pótlóbusz nem érinti a Batthyány tér állomást. A Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között a H5-ös HÉV, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a 109-es autóbusz igénybevételét ajánlják.

Tovább nehezíti a közlekedést, hogy a 3-as metró, pontosabban a metrópótlóként funkcionáló 14-es villamos vonalán egy autó hajtott a várakozó utasok közé a járdaszigetre az angyalföldi Hun utcánál. Emiatt a pótló villamos helyett is pótlóbusz közlekedik a Lehel tér és a Róbert Károly körút között – számolt be a BalesetInfó.