Kitiltanák Egerből a város rémét

2021.07.21. 11:17
A rendbontó fiatal autót rongált és több embert bántalmazott.

Egy húszéves fiatalember idén tavasszal sorozatban követett el erőszakos és a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekményeket a hevesi megyeszékhelyen – írja a Heves megyei hírportál. Az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt ellene.

A már többször büntetett, csavargó és italozó életvitelt folytató vádlott, miután összeveszett a Jászságban élő családjával, Egerbe utazott, ahol gyakorlatilag a közterületeken élt.

Márciusban az ittas fiatal a nyitott bejáraton át feljutott egy tízemeletes egri társasház tetejére, ott előbb könnyített magán, majd felkapott egy nagy járólapot, amelyet szórakozásból a mélybe hajított. A súlyos betonelem egy, a társasház előtt parkoló gépkocsira esett, betörve a szélvédőt és behorpasztva a tetejét. A rongálással az elkövető közel egymillió forintos kárt okozott az autó tulajdonosának.

teto logo-980x735.png
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Két hónappal később a vádlott a város főterén hangoskodott, minden indok nélkül odalépett egy fiatalkorú fiúhoz, és nagy erővel többször is belerúgott. A rúgások egyike a sértett fejét érte, de – a véletlennek köszönhetően – csupán könnyű sérülést szenvedett.

Az elkövető pár nappal később, ugyancsak az egri Dobó téren ittas állapotban két másik fiatalkorút is bántalmazott. A rendőrség ezt követően vette őrizetbe.

kocsi logo-980x735.png
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, garázdaság vétségével, továbbá többrendbeli súlyos, illetve könnyű testi sértés kísérletével vádolja a fiatal férfit, akivel szemben a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság határozott időre tiltsa ki őt Eger városából, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítés megfizetésére.