Bemutatta LMBTQ+ programját a Momentum

2021.07.22. 17:31

Bemutatta a Momentum  LMBTQ+ programját Fekete-Győr András, a párt miniszterelnök-jelöltje és Donáth Anna, a párt Európa Parlamenti képviselője. A közösségi oldalon közzétett videóban Fekete-Győr András elmondta, hogy öt fő pontja van a programnak:

  • az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket;
  • az azonos nemű párok is házasodhassanak;
  • szűnjön meg minden homofób rendelkezés Magyarországon;
  • eltörölik a nem- és névváltoztatás jogát korlátozó harminchármas paragrafust;
  • az új alkotmányban kiterjesztik a család fogalmát az azonos nemű szülővel rendelkező családokra is.

Fekete-Győr András hozzátette: Európában már számos helyen felismerte azt a politika, hogy nem jó dolog az, ha az egyik embert a másik ellen uszítja.

Mi közösen alkotjuk a magyarságot. A Momentum a legfőbb garanciája annak, hogy az LMBTQ+ közösségek Magyarországon azonos jogokkal rendelkezzenek, mint minden magyar

− tette hozzá a párt miniszterelnök-jelöltje.

Donáth Anna a programról azt mondta, hogy ha jogállamiságról és embertelen törvényekről vitáznak Magyarországon és Európában, akkor ne felejtsük el, hogy végső soron emberi sorsokról van szó. A jól működő társadalom alapja az a család, amely elfogad és támogat. Az állam feladata az lenne, hogy megteremtse azt a közeget, ahol mindenki békességben és nyugalomban nevelheti fel a gyermekeit, nem pedig az, hogy gyűlöletet keltsen és megosszon − fogalmazott a politikus.