Ipsos: a magyarok egyötöde szerint örökre maradnak korlátozások

2021.07.29. 17:26

Négy magyarból három enyhítene a még meglevő korlátozásokon is. A felnőttek egynegyede szerint semmi nem indokolja már a járványügyi készültséget, ezzel párhuzamosan mintegy 19 százalék véli úgy, hogy örökre megmaradnak Magyarországon bizonyos korlátozó intézkedések, és a korábbi, a Covid–19 előtti rend már soha nem tér vissza az életünkbe – derült az Ipsos felméréséből, amelyről a Pénzcentrum írt cikket.

A legnagyobb arányban augusztus végéig várják a magyarok a  korlátozások eltörlését. A férfiak optimistábbak a nőknél, csupán 15 százalék tart attól, hogy nem kapja vissza korábbi szabad életét, míg a nők esetében 21 százalék ez az érték, és a bizonytalanok aránya is jelentősen magasabb a körükben.

Kapcsolódó

Kijöttek a lazítás részletei, de Zacher Gábor szerint nincs vége a háborúnak

Megjelentek a Magyar Közlönyben a korlátozások feloldásának részletei.

A korlátozásokkal szemben elutasító rétegben felülreprezentáltak a férfiak mellett a fiatal felnőttek (31 százalék), a kistelepülések lakói (34 százalék), és különösen a dél-dunántúliak (47 százalék). A Covid-19-re adott hazai lakossági reakciókat mérő Ipsos kutatássorozat legfrissebb eredményei szerint a (legalább eseti) maszkviselési arány jelenleg a tavaly júliusival azonos (74 százalék), míg valamennyi egyéb védekezési forma alkalmazása jelentősen visszaesett az elmúlt hónapok során.