Hagymát lopni indult az 53 éves férfi, két liter bor után felakadt a kerítésre

2021.07.30. 19:48 Módosítva: 2021.07.30. 20:01

Gyorsított eljárásban kattant a bilincs a többszörösen büntetett előéletű 53 éves férfi csuklóján, akinek két liter bor után lényegesen nehezebbre sikeredett a tervezett lopás végrehajtása Kaposváron – számolt be róla a SONLINE.hu.

A férfit korábban kétszer is felelősségre vonták vagyon elleni bűncselekmények miatt, s idén júliusban pedig úgy megörült elzárásból való szabadulásának, hogy a két liter bor elfogyasztását követően rögtön meg is próbált bemászni egy kaposvári ház udvarára.

Az akció azonban olyannyira sikertelennek bizonyult, hogy nemhogy az átmászás nem sikerült, de a visszamászás sem: egyszerűen fennakadt a kerítésen. 

Nem volt így különösebben nehéz dolga az utcában járőröző rendőröknek, akik készségesen lesegítették a tolvajt a kerítésről, majd vitték is a hűvösre.

Vallomásában a férfi azt állította, hogy hagymát akart lopni a kertből. A Kaposvári Járásbíróság 75 nap elzárással honorálta a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott mutatványát, miután az ügyészi váddal egyezően megállapította bűnösségét.