Már nem nyomoznak Orbán Viktor tanácsadójának ügyében

2021.07.30. 15:54

Lezárta a NAV a nyomozást Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott ügyében, aki ellen a Demokratikus Koalíció (DK) tett feljelentést hűtlen kezelés miatt. 

A DK még tavaly tudatta, hogy kiperelte azokat a számlákat, amelyek Orbán Viktor gyermekéhezés ellen küzdő főtanácsadójának a reprezentatív ajándékokra való költéseiről szólnak. Ezekből kiderült, hogy egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35 990 forintot fizetett, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia pezsgőt, amelynek a darabja 14 990 forint volt, de a miniszterelnöki tanácsadó luxuskozmetikumokra is súlyos tízezreket költött, körülbelül 74 ezer forint ment el arckrémekre. 

A DK még 2017-ben indított pert, hogy kiderüljön, a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott

mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlagosan 136 ezer forintos reprezentációs összeget.

Az ellenzéki párt a nyomozás lezárására reagálva felháborítónak nevezte, hogy ennyire látványosan igyekeznek tudomást sem venni arról, ha „egy Fidesz közeli csókos lop, csal hazudik".

 Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatóján ostorozta a nagyobbik kormánypártot: 

„Ők büntetlenül szórják a közpénzt, mert állami intézmények, hivatalok és szervezetek sora gondoskodik arról, hogy szükség esetén elsikálják az ügyet" – idézi az MTI a politikust.

A képviselő kijelentette: „a 2022-es kormányváltást követően minden egyes ellopott forint után nyomozást indítanak és garantálják, hogy „közpénztolvajokat senki sem fog megmenteni", Hegedűs Zsuzsának és társainak nem fog falazni senki sem.  • Hírek
  • Személyi kölcsön