Fél órát is késhet a vonat a dél-balatoni vasútvonalon

2021.08.01. 07:30 Módosítva: 2021.08.01. 10:34

Szombat este újraindult a vonatközlekedés Balatonmáriafürdő és Balatonszentgyörgy között, miután a balatonberényi gázolást követően befejezték a helyszínelést – közölte szombat éjjel a Mávinform.

A Balaton InterCity egy balatonberényi átjárónál elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt Balatonmáriafürdő és Balatonszentgyörgy között nem közlekedtek a vonatok.

A dél-balatoni vonalon a vonatok torlódtak a várakozások miatt, szombat este jelentősen nőtt a menetidő. Azt ígérték, hogy a menetrendszerű vonatközlekedés a vasárnap hajnali üzemkezdetre helyreáll.

A Mávinform vasárnap reggel tudatta, hogy Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő között meghibásodott a biztosítóberendezés. Arra figyelmeztettek, hogy a dél-balatoni vonalon 20-40 perccel is megnőhet a vonatok menetideje.

Aztán délelőtt azzal frissítették a bejegyzést, hogy időközben megjavították a biztosítóberendezést. A dél-balatoni vonalon fokozatosan vasárnap délelőttre állhat helyre a menetrendszerű vonatközlekedés – tették hozzá.

 A MÁV arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb hétvégi balatoni vonat teljes foglaltsággal közlekedik. A megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében a MÁV-Start egy újabb KISS emeletes motorvonattal, Panoráma expresszvonat néven új járatot indít vasárnaponként Fonyód és Kőbánya-Kispest között.

A Jégmadár és Napfürdő expresszvonat mellett egész augusztusban vasárnaponként közlekedik a Panoráma expressz, amely 16:57-kor indul Fonyódról, KISS emeletes motorvonattal. A járat  megáll Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Szabadisóstó, Balatonaliga, Székesfehérvár és Kelenföld állomásokon, majd 19:44-kor érkezik Kőbánya-Kispestre.

A többi expresszvonathoz hasonlóan díjmentes helyjeggyel lehet igénybe venni, és a kerékpáros helybiztosítás is kötelező. A vonaton 12 kerékpár szállítására van lehetőség.

A növekvő utasforgalom miatt hétvégente a legnagyobb utasforgalmú Balaton IC vonatok a korábbi nyolc helyett kilenc kocsival közlekednek, továbbá a Kelet-Magyarországról közlekedő balatoni Aranypart és Ezüstpart expresszvonatok kapacitása is bővül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport