Van, akinek hat és fél évet kell várnia csípőprotézis-műtétre Magyarországon

2021.08.02. 21:40

Már egy évvel ezelőtt azonnali műtétet rendelt el Pozsár Attila orvosa, mert a negyvennyolc éves férfinak csípőprotézisre van szüksége, azonban a beteg azóta is csak vár – adta hírül az RTL Klub Híradó. 

A terve az volt, hogy 2020 novemberében műtik meg, azonban ez azóta sem történt meg, majd 2021. június 1-re kapott időpontot, ám ekkor is halasztották a beavatkozást, ezért a budapesti fitneszedző és kertépítő elment egy másik kórházba, hogy kivizsgálják és megtudja mennyit romlott az állapota az első műtéti kiírás óta.

Az igazi sokk ezután érte Pozsár Attilát, mert az egészségbiztosító honlapján azzal szembesült, hogy a kórháza, ahol a műtétet végezték volna törölte őt a várólistájáról. 

A portálon az írták, hogy máshová jelentkezés miatt törölték. Csak azért, mert én elmentem máshová megnézetni a lábamat, mert az eredeti helyen nem foglalkoztak vele 

– mondta a Pozsár Attila, aki ezek után felhívta a kórházat, ahol azt mondták neki, hogy hat-nyolc hónapos csúszásban vannak, majd azt is közölték vele, hogy amikor a másik intézménybe elment, felkerült annak a várólistájára és az eredeti helyéről törölték. 

A műtéti várólistából kiderül, hogy 6648-an várnak csípőprotézis-műtétre, illetve van olyan kórház Magyarországon, ahol erre 2368 napot (nagyjából 6 és fél évet) kell várni, máshol viszont azonnal tudnak műteni. 

Kapcsolódó

A magyar betegeknek évekig kell várniuk a műtétre

A várólisták és a várakozási idők is brutálisan nőttek az egészségügyben.