Látássérültek tandemeznek a Balaton körül

2021.08.02. 21:52

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egy év szünet után idén ismét megrendezi Balaton-kerülő tandemtúráját augusztus 13. és 19. között, aminek az a különlegessége, hogy minden kétüléses kerékpáron egy ép és egy sérült sportolni vágyó együtt foglal helyet.

Csaknem hetvenen kelnek útra, látássérültekkel és más fogyatékossággal élőkkel együtt. A hatnapos úton nemcsak sportélményekkel gazdagodnak, hanem egymásra figyelve és egymástól tapasztalatokat szerezve megtanulják a másik szemével, vagy épp anélkül megtapasztalni a világot.

Hisszük, hogy az esélyegyenlőség nem más, mint természetességgel elfogadni egymást és tanítani a másikat arra, hogyan kell kinyitni a lelkünket egymás felé apró lépésekkel

– mondta el az Indexnek Juhász Melinda, a túra szervezője, hozzátéve, hogy az idei útvonal egy fekvő 8-ast ír le annak szimbólumaként, hogy az esélyegyenlőség megteremtésének lehetősége végtelen.

A végtelenből kiemelve lesz a programok között  tandemes akadályverseny, az idei, immár 10. rendezvény közös megünneplése flash mobok formájában,  emlékfaültetés, atyai áldás a Tihanyi Apátságban, valamint több találkozó civil szervezetek és önkormányzatok képviselőivel.

Azoknak pedig, akik nem tudnak csatlakozni, a virtuális térben a közösségi média segítségével kilométergyűjtést hirdetnek, kerékpárral, kerekesszékkel és egyéb motormentes kerekes járművel.