A klímaberendezés okozhatta a zalakarosi hoteltüzet

2021.08.04. 21:47

Vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz szerda délelőtt a zalakarosi Freya Hotelben, ahol több szoba is használhatatlanná vált.

Az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat – mondta el az MTI-nek a Hunguest Hotels marketing- és kommunikációs igazgatója. Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket, akik közül szerencsére senki nem sérült meg. 

A szinte teltházzal üzemelő szálloda vendégeinek egy részét más zalakarosi hotelben vagy a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben helyezték el a kérésüknek megfelelően, csak néhányan voltak, akik inkább hazautaztak. 

A szálloda felvette a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy máshova irányítják át őket.

Az Index megtudta, hogy az MTI korábbi információjával ellentétben a zalakarosi szállodában még nem végezték el a tervezett felújítást, ezt csak később tervezik.