A paksiak életével játszik egy csavarlazító

2021.08.06. 21:09

Az elmúlt hetekben számos bejelentés és feljelentés érkezett a Paksi Rendőrkapitányságra, hogy a városban, az utcán parkoló autók kerekeinek csavarjait ismeretlenek meglazítják.

A bejelentéseket követően a Paksi Rendőrkapitányságon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárásokat indítottak.

Az egyik ilyen esetet követően 2021. augusztus 5-én egy személyautó kereke ki is esett, mely kis híján tragédiával végződött.

kerékcsavarbelső

A Paksi Rendőrkapitányság közleményt adott ki, amely többek között az alábbiakat tartalmazza: 

„Felhívjuk a figyelmet, hogy 

egy jármű kerekeihez tartozó csavarok kilazítása nem játék, még csak nem is jó hecc, hanem bűncselekmény.

A menet közben elszabaduló autó kereke balesetet okozhat, de akár tragédiához is vezethet. Indulás előtt minden esetben, a KRESZ előírásain túl, nézzék át még a dísztárcsával ellátott kerekeket is, hogy a csavarok nincsenek-e kilazítva! Ha bármi rendkívülit tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget!

Kérünk mindenkit, akik Pakson, vagy a környező településeken gyanúsan viselkedő – autó kerekei mellett guggoló – személyt látnak, azonnal értesítsék a rendőrséget, hívják a 112-es segélyhívót vagy a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75-510640-es telefonszámon!” – hívja fel a figyelmet honlapján a rendőrség.