Tevékkel demonstráltak Budapest belvárosában a környezetvédők

2021.08.11. 20:23

Két tevével érkeztek a Szabadság térre az augusztus 11-re meghirdetett zöldtüntetés szervezői, akik elsősorban a rossz vízgazdálkodás következményeire igyekeztek sajátos módon felhívni a figyelmet – számolt be róla munkatársunk a helyszínről. 

A demonstrálok nem véletlenül választották azt az állatot, melyről a legtöbbeknek a sivatag, a szárazság, a vízhiány jut elsőnek az eszébe, így stílusosan két tevével szimbolizálva mondták el gondolataikat a környezetvédők. A megmozduláson nagyjából hatvan fő vett részt és többen fel is szólaltak a vízgazdálkodás, illetve a jövőben a Földet fenyegető vízhiány témakörében.

Több felszólaló is hangsúlyozta, hogy a sivatagosodás veszélye Magyarországot is fenyegeti és napjainkból a Velencei-tó példáját emelték ki.

A demonstrálok elmondták, hogy a tevékkel egy amolyan jövőképet igyekeztek előrevetíteni, egy olyan Magyarországét melyben ez a sivatagi élőlény a jövőben otthon érezheti majd magát, ha nem történnek rövid időn belül megfelelő intézkedések a környezetvédelem és azon belül is a vízgazdálkodás területén.