Kiadták a figyelmeztetést, hat megyében tovább tombol a vihar

2021.08.17. 18:46

Az ország délkeleti, keleti felében is csökken a felhőzet és naposra fordul az idő, ezzel egyidejűleg pedig a csapadék is fokozatosan szűnik − jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Éjszaka azonban ismét megvastagszik a felhőzet, ezekből gyenge, szemerkélő eső fordulhat elő.

A csapadékrendszer fokozatosan az ország keleti részeire szorul vissza, késő délután már csak ezen a területen és az északkeleti megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket kis eséllyel viharos széllökés, intenzív csapadék és jégeső kísérhet. 

Késő délutánig az északnyugati szelet helyenként még kísérhetik viharos széllökések, amelyet óránként 60-70 kilométeres szél kísér. A napi hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat az ország hat megyéjére adott ki figyelmeztető előrejelzést zivatar miatt. Egyes szintű, citromsárga figyelmeztetés van érvényben a következő területeken:

  • Békés megye,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
  • Csongrád-Csanád megye,
  • Hajdú-Bihar megye,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye.
zivatar
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szerdán reggel még kisebb eső előfordulhat, de folyamatosan szakadozik a felhőzet; napközben legfeljebb néhol lehet záporeső. A nagy területen erős északnyugati szél estére fokozatosan veszít erejéből, majd szerdán napközben ismét megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, míg a legmagasabb nappali csúcsokat 22 és 27 fok között állapították meg az előrejelzésben.