Több határátkelőnél is kell várakozni

2021.08.22. 07:28

A 8-as főúton, Várpalota közelében, a Székesfehérvár felé vezető oldalon egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A 28-as kilométernél lezárták a belső sávot – közölte az Útinform.

Az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, a magyar-román határszakaszon a kilépésre várakozó kamionsor hossza három kilométer.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy módosították augusztus 20-22. között a kamionstopot az erre vonatkozó kormányrendelet előírásaihoz képest, valószínűsíthető, hogy emiatt is alakulhatott ki ekkora sor a tehergépjárművekből.

A kamionstop időszaka három rövid nappali szakaszra osztódik a hazai utakon, így pénteken 22 órától szombaton 6-ig, valamint szombaton 22 órától vasárnap 6 óráig szabadon közlekedhettek a nehéz-tehergépjárművek. A hét és fél tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása augusztus 22-én, vasárnap 6 órától 22 óráig érvényes.

Kapcsolódó

Módosították a kamiontilalmat a hosszú hétvégére

A kamionstop időszaka három rövid nappali szakaszra osztódik a hazai utakon.

A legtöbb keleti és délkeleti határátkelőnél nem kell a szokásosnál nagyobb várakozási idővel számolni. Beregsuránynál két óra alatt lehet Magyarországra bejutni, ugyanennyi idő kell ehhez Tiszabecsnél, míg Záhonynál csak egy óra. Az említett határátkelőknél, akik Ukrajnába igyekeznek, negyedóra és egy óra közötti várakozásra számítsanak – tudható meg a rendőrség határátlépési információiból.