Címlapon prostizza Demeter Mártát a Ripost

2021.08.24. 16:05

Azt, hogy mit gondol a kormány a nőkről, több politikusi nyilatkozatból és gesztusból rekonstruálhattuk és dekódolhattuk már. Most kiderült, hogy a propagandamédiának milyen kreatív elképzelései vannak, ha nőkről, egész pontosan női politikusokról van szó – fogalmaz cikkében a hvg.hu, amely kiszúrta, hogy a Ripost a friss, augusztus 24-i száma címlapján prostinak nevezi az LMP parlamenti képviselőjét, Demeter Mártát.

Ezt a bulvárlap azzal magyarázza, hogy Demeter Márta korábban az MSZP-ből az LMP-be igazolt, 2022-től pedig a Jobbik parlamenti frakciójába ülne be, ha bejut. A címlap után a Ripost a montázst betette a belső oldalra is.

Hogy hasonló dolog férfiakkal miért ne történhetne meg, egyelőre rejtély, főleg – fűzhetjük hozzá –, hogy már megtörtént, a Fidesznek és az Orbán-kormánynak több olyan politikusa – Matolcsy György jelenlegi MNB-elnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Tállai András államtitkár – is van vagy volt, aki belépett az állampártba, a Magyar Szocialista Munkáspártba a rendszerváltás előtt. A Ripost egyébként a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány többségi tulajdonában áll. Főszerkesztője Ómolnár Miklós, aki a Független Kisgazdapárt alapítója, 1990 és 1994 között parlamenti képviselője volt.