Megkezdődött az oltás az iskolákban

2021.08.30. 17:33 Módosítva: 2021.08.30. 17:35

Megkezdődött az iskolai oltási akció, amelyre előzetesen 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Hétfőn kora délután már megírtuk, hogy megkezdték az oltóanyagok kiszállítását. Budapesten a fővárosi kormányhivatal telepéről, a Teve utcából szállították ki a vakcinákat az intézményekbe.

Azóta az MTI által közölt fotók tanúsága szerint már meg is kezdték a vakcinák beadását. Az iskolai oltásokat augusztus 30-án és 31-én valamint szeptember 2-án és 3-ánt adják be iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Minden gyermek Pfizer-vakcinát kap, mivel ennek a biztonságosságát tesztelték a leginkább széleskörűen a fiatalabb korosztályokban. 

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét.

Az iskolai oltásra az interneten továbbra is lehet regisztrálni a még beoltatlan 12 év feletti gyermekeket. 

A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést kapnak. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot, amelyeket az szülők e-mailben kapnak meg. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első is történt.