Oldalára borult az oltáshoz rohanó tűzoltóautó Devecserben, a balesetet okozó sofőr elhajtott

2021.09.01. 10:48

Bálatűzhöz riasztották Somlójenőre az ajkai hivatásos tűzoltókat, amikor a kivonulás közben az egyik járművük előtt egy autó  váratlanul lefékezett, a sofőr pedig az ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt. Ennek következtében borult az oldalára a tűzoltóautó a devecseri benzinkút előtti kanyarban. 

A szer sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba kellett vinni

– mondta el az Indexnek Csondor Henrietta, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

A tűzoltóautó talpraállítása se volt egyszerű mutatvány, a műszaki mentésről az Ajkai Szó videót is közreadott. Lapunk a felvételt készítő Futó Zoltántól megtudta, hogy az eset nagy indulatokat váltott ki a helyi médiában, ahol megszólalt az az autós is, akit majdnem elkaszált az irányíthatatlanná vált hatalmas jármű. 

Csak a lélekjelenléten múlott, hogy a tűzoltó nem sodort el. Legjobb emlékeim szerint megkülönböztető jelzéseket használt, viszont a kanyarban – akármilyen nagy tűz volt  nem azzal a sebességgel jött, amivel az eset elkerülhető lett volna

– írta A 8-as főút hírei / Baleseteinek megelőzése elnevezésű Facebook-csoportban, ahol egymásnak estek a kommentelők amiatt, hogy a szirénázó tűzoltó hibázott-e, amikor túl gyorsan hajtott vagy épp nem tartotta be a követési távolságot. De a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy a szemből érkező autós segítségnyújtás helyett csak veszekedett a sofőrrel.

Kiszállt és még le is cseszte a tűzoltót, hogy hogy közlekedik. Visszaült és elhajtott

– írta le posztjában egy szemtanú. 

Hogy a tűzoltóautó előtt haladó autós miért nem vette észre a hang- és fényjelzést vagy miért lépett hirtelen a fékre, egyelőre nem tudni, a balesetet okozó személykocsi ugyanis megállás nélkül továbbhajtott. Az esetet a rendőrség vizsgálja.