Budai Gyula feljelentette Cseh Katalint a NAV-nál, a momentumos politikus csalódást ígér

2021.09.02. 18:20

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ellen Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő. A kormánypárti politikus csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságnál tett feljelentést a Cseh Katalinhoz köthető cégek állami támogatásával kapcsolatban.

A fideszes képviselő szerint a feljelentés mellé csatolt dokumentumok – cégkivonatok, tulajdoni lapok és támogatási szerződések – egyértelműen igazolják, hogy a Cseh Katalinhoz kapcsolható céghálózat nem arra a célra használta fel az állami és európai uniós támogatásokat, mint amire a pályázatokat benyújtotta.

Hangsúlyozta, az érintett cégek koncepciója az volt, hogy minél nagyobb támogatási intenzitású térségben – például a leghátrányosabb nógrádi kistérségben – nyújtsanak be pályázatot, így minél nagyobb állami támogatást szerezzenek meg, majd mindenhova ugyanazt a projektet jelentették le, a beruházások azonban nem valósultak meg. Vagyis a megnyert pénzt nem a projektekre fordították, de hogy mire, azt majd a nyomozó hatóság kideríti – mondta Budai Gyula. 

Budai Gyula elmondta azt is: Cseh Katalin 2018-ig volt tulajdonos és ügyvezető a cégekben, az érintett pályázatokat viszont ezt megelőzően, 2016-ban és 2017-ben nyújtották be, a megvalósítási határidő pedig 2020–2021 volt.

Cseh Katalin: Budai Gyula csalódni fog

„Elhiszem, hogy az egykori elszámoltatási kormánybiztos végre szeretne valami eredményt felmutatni, de csalódás fogja érni” – írta Cseh Katalin az Indexhez is eljuttatott közleményében, amelyben a feljelentésre reagált. 

Hozzátette, a fideszes képviselő feljelentése „nem más, mint a legújabb fejezete annak a hazug és aljas lejáratási kísérletnek, amit a Fidesz és propagandamédiája hosszú hetek óta folytat ellenem. De nem fognak tudni megfélemlíteni” – közölte a Momentum EP-képviselője.