Az MSZP etikai eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal szemben

2021.09.03. 15:25 Módosítva: 2021.09.03. 15:26

Az MSZP kiáll képviselőjelöltje, Tóth Csaba mellett és ezzel együtt etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben – tudatta a párt az MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái augusztus 27-én kitelepültek Zuglóban, ahol pártjuk mellett kampányoltak. Az MSZP azt írta mindezt Hadházy Ákos támogatása érdekében tették és nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben. A korábbi kormányzó párt arról is beszámol, hogy jelöltjüket lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet. 

Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak 

– írja az MSZP közleményében. 

Érdekesség, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán olyan fotók is láthatóak, melyeken Hadházy Ákos ajánlóíveinek megrongálása is látható. 

A MSZP azt is nehezményezi, hogy demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját, 

Ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék.