Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort – újabb lejárató poszttal jelentkezett a DK-t támogató Facebook-oldal

2021.09.05. 12:46
Ismét felvetődik a kérdés, hogy vajon sérülhet-e az ellenzéki etikai kódex azzal, hogy egy a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal továbbra is azon van, hogy lejárassa az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket. Ezúttal Karácsony Gergelyről posztoltak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy erősen a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal kemény pénzeket fizet, hogy támadja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket.

Az Europálya most újabb poszttal jelentkezett, melyben azt írják:

Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!

A DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogató lap korábban olyan hirdetésekre is százezreket költött, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét kritizálták.

Mint ismert, az előválasztási ellenzéki etikai kódexben az ellenzéki pártok (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy a dokumentumban elfogadott elvek mentén kampányolhatnak, valamint vállalták azt is, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben nem folytatnak lejáratókampányt, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, illetve azt is, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul,

mert ezzel a Fideszt segítenék.

Ugyanakkor azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határoznak meg. Nagy kérdés, hogy a fent említett posztok sértik-e az ellenzéki etikai kódexet. Korábban kerestük a DK-t is, kérdésünkre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz.

Az újság ennek ellenére továbbra is olyan posztokat tesz ki, melyek Dobrev Klára előnyeit hangsúlyozzák.

Tegnap például azt írták, hogy

bár Dobrev Klára elsőként, ezen a héten kedden adta le az indulásához szükséges számú aláírást, és szerdán elsőként vált hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté, az ajánlásgyűjtés nem állt meg, sőt. Az ajánlások gyűjtését folytatja a DK az ajánlásgyűjtési időszak végéig, a maradék két napban is, mert Dobrev Klárának fontos minden találkozás és beszélgetés

– áll a posztban.