Több mint 34 millió forinttal támogatja a kórházi gyermekosztályokat a vadásztársadalom

2021.09.06. 15:57 Módosítva: 2021.09.06. 15:58

Több mint 34 milliós támogatás biztosít a megyei kórházak gyermekosztályainak a vadásztársadalom – jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, aki egy hétfői sajtótájékoztatón ismertette az Országos Jótékonysági Vadászat adománygyűjtési akciójának eredményét, melyet az MTI közölt. 

A miniszter kiemelte: a magyar vadászok összetartó közösséget alkotnak, s már hagyománnyá vált adománygyűjtéssel támogatják az egészségügyet. 2020 decemberében jótékonysági vadászatot is tartottak. 

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a gyermekkórházakat és gyermekosztályokat hiánypótló orvosi eszközök beszerzésével segítik az adott intézmények igényeihez igazodva. Hozzátette: a jótékonysági vadászat 2013 óta létezik, 2019 óta pedig országos kiterjesztésű. 

A magyar egészségügynek eddig mintegy 100 millió forintot a magyar egészségügynek gyermekgyógyászati célra, az orvosi eszközök beszerzését 108 millió forinttal segítették, amely mintegy 40 ezer gyermek gyógyulásához járult hozzá – emelte ki Fejes László.