Olyan nagy lesz a napi hőingadozás, hogy belefájdulhat a feje

2021.09.10. 06:14

Péntek délelőtt folytatódik a száraz, derűs idő, csak néhol fordulhatnak elő kisebb fátyolfelhők az égen, így napközben továbbra is maradnak a 25 fok feletti csúcshőmérsékletek − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délelőtt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon ismét megélénkül a délkeleti szél, erős széllökésekkel azonban nem kell számolni.

Várható hőmérséklet péntek délelőtt
Várható hőmérséklet péntek délelőtt
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Délután sem változnak majd az időjárási körülmények, csapadékmentes, napos időre van kilátás. A légmozgás gyenge lesz, és olyan területek is lesznek, ahol szélcsend várható. A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 12 és 17 fok között várható. Hajnalban általában 7 és 14 fok között alakulnak a maximumok, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Várható hőmérséklet péntek délután
Várható hőmérséklet péntek délután
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyik megyére sem adott ki figyelmeztető előrejelzést péntek éjfélig, ami azt jelenti, hogy a kritériumokat elérő veszélyes időjárási körülményekre nem kell számítani.

Mivel egy anticiklon határozza meg az ország időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni, azonban a nagy napi hőingás igénybe veheti a szervezetünket. Ez sokaknál vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, fejfájást, migrént, rosszullétet, szédülést és fáradékonyságot eredményezhet.