Jóslással tulajdonította el az aranygyűrűt, majd bíróság elé állították

2021.09.10. 10:20

Egy idős hölgytől tulajdonította el ékszerét egy férfi, aki jóslásra hivatkozva vetette le az aranygyűrűt annak tulajdonosáról. A Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség a tettest most gyorsított eljárásban állította bíróság elé – tájékoztatott az ügyészség

A megállapított tényállás alapján a 49 éves férfi 2021. augusztus 29-én, a XIV. kerületi Bosnyák téren szólított meg egy idős hölgyet, akitől előbb pénzt kért, majd megpróbált belenyúlni a nő táskájába. 

A sértett ezután rászólt, majd aprót adott a férfinak, aki azt állította: 

valójában jósolni akar neki. 

A sértett a férfi győzködésére végül levette az aranygyűrűjét, és a saját tenyerébe tette, amelyet a férfi kikapott a kezéből, majd elszaladt vele. A férfi ezután értékesítette az ékszert. 

A zuglói nyomozók az elkövetőt egy órán belül elfogták is őrizetbe vették, a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit kifosztás bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében, 72 órán belül bíróság elé állította. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a férfit a váddal egyezően, amiért 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását pedig 2 évre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét.

Az ügyben hozott ítélet jogerős.