Jövő hétvégén idén utoljára még megnyitják a pesti alsó rakpartot a gyalogosok előtt

2021.09.10. 18:55

A szeptember 18–19-i hétvégén, az Európai Mobilitási Héten, az autómentes hétvégén nyílik meg idén utoljára a pesti alsó rakpart a gyalogosok és a kerékpárosok előtt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlemény szerint a mostani hétvégén is nyitva lesz a pesti alsó rakpart. A Kossuth Lajos tér és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz szombat reggel 6 óra és vasárnap este 23 óra között áll nyitva az odalátogatók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani.

Az id. Antall József rakparton a főnyomócső beruházás miatt az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy hétvégén az arra járók északi irányban a Kossuth Lajos térig haladhassanak.

Az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó, a kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak ezt érdemes igénybe venniük. Az Országház északi oldalánál lévő, rakpartra vezető lépcső is nyitva van, de csak gyalogosan, a Látogatóközpont és a Múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

Kérik, hogy a Lánchíd és a Garibaldi utca közötti rakpartszakaszt szeptember 13-tól ne használják, mert a vízművek munkálatokat végez a területen.

Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, a frissített terveknek köszönhetően 35 talajkapcsolatos fát ültetnek.