Orbán Viktor: Ilyen soha többé nem történhet meg

GettyImages-463696138 (1)
2021.09.11. 09:59 Módosítva: 2021.09.11. 13:35

A New York-i terrortámadások után két évtizeddel még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök, miután napra pontosan húsz évvel ezelőtt 19 dzsihadista a történelem legnagyobb terrorcsapását végrehajtva 2976 embert ölt meg.

A miniszterelnök az MTI-nek eljuttatott nyilatkozatában azt írja, a húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket.

A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is. Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban

– fogalmazott a miniszterelnök a New York-i terrortámadások 20. évfordulóján.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó:  Sean Gallup / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport