Ellenzék: Ez egy történelmi nap, a hatalom megijedt

2021.09.18. 18:31

Jöhet bármilyen támadás bárhonnan bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják, ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson – derül ki a hatpárti ellenzék szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből. 

Szerintük 2021. szeptember 18-a történelmi nap volt Magyarország jövője szempontjából, mert az ellenzék és a civilek megállapodása nyomán kezdődött meg az első, közösen koordinált előválasztás, amelynek célja, hogy 

az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. 

Az ellenzék úgy látja: egészen más a helyzet abban a világban, melyben Orbán Viktor és rendszere állnak. szerintük nekik „az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja”.

Hozzáteszik: 

A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett.

Az ellenzéki közlemény úgy fogalmaz: hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, a támadók terve nem fog megvalósulni. Azt is ígérik: 

a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatják a munkát. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, szombat délelőtt  néhány órán belül lehalt  az előválasztás informatikai rendszere. Az ellenzéki politikusok reagálást a történtekre  itt  olvashatja.   • Hírek
  • Bankszámla