Robbanás történt a kiskörei vízerőműben, nyolcan megsérültek

2021.09.20. 18:59 Módosítva: 2021.09.20. 19:28

A területet lezárták, a Tiszavíz vízerőmű rendben üzemel, a kora délután bekövetkezett robbanás nem veszélyezteti a vízlépcsőt, és az áramellátás is zavartalan a kiskörei vízerőműben – értesült az Index.

A területi katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem tisztázott körülmények között történt robbanás a kiskörei vízerőműben. Nagy Csaba a Heves megyei hírportálnak elmondta:

A tűzoltók négy embert hoztak fel a vízerőmű alagsori épületéből, majd átadták őket a mentőknek.

Heves megyei hírportál információi szerint hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés a Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a robbanásról. A helyszínre a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak ki, majd a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkákba.

A mentők végül összesen nyolc sérültet láttak el. Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvédkórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek közül valamennyit az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el. Az Index megtudta, hogy a súlyos sérültek között van az üzem igazgatóját jelenleg helyettesítő vezető is. 

Kisköre polgármestere mindenkit önmérsékletre int, azt kérve, hogy ne találgassák az üzemi baleset okát. Az ígéretek szerint mind a hatóságok, mind az erőmű vezetése hivatalos tájékoztatást fog adni. Mivel a vizsgálatok még tartanak, a hivatalos bejelentés még várat magára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport