Rendőrök felvonulása és futóverseny nehezíti a közlekedést a fővárosban

2021.09.26. 06:40

Rendőrségi autós felvonulást és futóversenyt is tartanak ma Budapesten – adta hírül az MTI. Főleg az I. kerületben lehet fennakadásokra készülni a közlekedésben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából nagyszabású autós felvonulást tartanak. A Budai Várnegyedben, a Szent György téren 11 órától kiállítják a rendőrségi járműveket. A felvonulás 13 órakor indul, és a Szent György tér, a Szent György utca, a Palota út, a Dózsa György tér, a Krisztina körút, az Erzsébet híd, a Szabad sajtó útja, a Kossuth Lajos utca, az Astoria, a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út útvonalon halad a Hősök teréig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az I. kerületben a Budapest Futófesztivál – NATO futás miatt is forgalmi változások lesznek, várhatóan reggel hat óra és délután fél három között. Erre az időre lezárják az Attila utat a Vérmező úttól a Bugát utcáig, a Bugát utca és az Alagút utca között szakaszos zárás várható a rajtok idején.

Emellett 10.50-től 13.20-ig lezárják a Clark Ádám teret és az Alagutat, továbbá 10.50 és 11.50 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között.

A lezárások miatt az 5-ös, a 16-os, a 105-ös autóbusz és a 19-es villamos módosított rend szerint közlekedik majd.