Egyre több a halálos munkahelyi baleset

2021.09.27. 07:32

Egyre több halálos munkahelyi baleset történik Magyarországon. Augusztusig harminc ilyen esetet jegyeztek fel, egyúttal 2021 első hét hónapjában 3,4 százalékkal emelkedett a számuk az egy évvel korábbihoz képest – írja a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adataira hivatkozva.

Az előző évben összesen 64-en haltak meg, míg 2019-ben 83-an vesztették életüket munkavégzés közben. Az elmúlt öt évben egyébként csökkent a tragikus kimenetelű balesetek száma.

Az idei év első hét hónapjában 9443-an sérültek meg munkavégzés közben, ami tavalyhoz képest 2,7 százalékos csökkenést jelent, 2020-ban összesen több mint húszezer, három munkanapot meghaladó munkaképtelenséget okozó baleset történt.

A csonkolásos balesetek száma 114 volt 2021. július 31-ig, ami éves összevetésben több mint 6 százalékos visszaesés.

A legtöbb munkahelyi baleset Budapesten és Pest megyében történt, minden ötödik dolgozó itt sérült meg, a balesetek egyharmada az 50-249 főt foglalkoztató vállalatoknál történt, míg a sérülések háromnegyedét a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban és a raktározási területen dolgozók szenvedték el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport