Márki-Zay Péter nagyjából százezer szavazatot kapott, Karácsony Gergellyel egymást támogatják

2021.09.29. 19:31

Szerdán kora este jelentette be Márki-Zay Péter egy sajtótájékoztatón, hogy körülbelül százezer szavazatot kapott, és ha továbbjutnak az első fordulóból, Karácsony Gergellyel egymást fogják támogatni a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában. 

Márki-Zay Péter leszögezte: végleges eredmény még nincs, de úgy tudja, 

hogy a harmadik hely közelében, 15 százalék fölött várható eredménnyel teljesített az előválasztáson.

A választáson összesen 634 ezer szavazó adta le a voksát, ami azt jelenti,

HOGY százEZER KÖRÜL LEHET A SZAVAZATAINAK SZÁMA.

Dobrev Klára magasan a legjobb eredményeket érte el, Karácsony Gergelyt általában viszonylag szorosan követem én az eredményeimmel – mondta az eddig összeszámolt körzetek eredményei alapján Márki-Zay Péter. Utánuk jön Jakab Péter és Fekete-Győr András.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje azt mondta: ha Karácsony Gergellyel ők futnak be a második és a harmadik helyre,

egymást fogják támogatni, és a harmadik helyezett visszalép a második javára, hogy ezzel megnyerhessék az előválasztás második fordulóját. 

Mind a két lehetőség fölmerült – mondta Márki-Zay Péter arról, hogy visszaléphetnek egymás javára Karácsonnyal. Mindent meg kell tenni azért, hogy Orbán Viktor legmegfelelőbb kihívóját válasszák ki az előválasztás második fordulójában – tette hozzá.