5,4 milliárd forintot ad a kormány az üldözött keresztények megsegítésére

2021.09.30. 08:30

A kormány – döntése értelmében  –  5,4 milliárd forint összegű többletforrást biztosít a Hungary Helps Programnak – közölte a miniszterelnökség.

Az MTI-ben megjelent közlemény szerint  a Hungary Helps Program eddig több mint negyedmillió ember számára tette lehetővé, hogy a szülőföldjén éljen, illetve oda visszatérjen.  A kormány a programmal az üldöztetést szenvedő és a humanitárius válság sújtotta keresztény közösségek szülőföldön maradását kívánja támogatni. 

A program támogatásával újjáépült óvodák, iskolák, lakóházak, rehabilitációs központok a válságövezetekben élők helyben maradását, az Európára és hazánkra nehezedő migrációs nyomás csökkentését szolgálják – írták a közleményben. 

A Hungary Helps már korábban is jelentős támogatásokat kapott a kormánytól, ezáltal számos helyi közösséget igyekeztek megsegíteni a harmadik világban. A program keretében többek közt közel-keleti keresztényeket  költöztettek  Kádár János egykori villájába és  egymillió eurós támogatást az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház számára