A szombati verőfény után a vasárnapot elfújja a szél

DMARC20181029022
2021.10.01. 17:45

Északnyugat-Dunántúlon este megnövekszik a felhőzet, éjszaka pedig szárazabb levegő érkezik fölénk dél felől, így a déli, délnyugati megyékben fokozatos derül ki az ég – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

A levegő főképp északkeleten válik párássá, alacsony szintű rétegfelhőzet, valamint köd is képződik majd.

Szombaton túlnyomórészt napos, száraz idő lesz, csak az Alpokalján és az északkeleti megyékben lesz több felhő, ahol a felhőzet csak lassabban szakadozik, gomolyosodik majd, de délután néhány órára ott is kisüt a nap.

A déli, délkeleti szél pénteken mindössze északnyugaton lehet időnként élénk, ugyanakkor szombaton már a keleti harmad kivételével nagy területen megélénkül, Sopronnál meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között várható, a derült déli területeken lesz hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 18 és 22 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap száraz, napos, szeles időjárásra van kilátás. A szél sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős, néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 18 és 25 fok között alakulhat majd a hűvös hajnalt követően.

Hétfőn velünk marad a napos, szeles időjárás, a délies szél élénk, míg a Dunántúlon erős marad. A hőmérséklet 19–27 fokig emelkedhet délután.

Kedden a nap túlnyomó részében megmarad a napos, szeles idő, a délutáni, majd esti órákban pedig helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A hőmérséklet szerdán várhatóan visszaesik.

(Borítókép: Budapest 2018. október 29-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)