Visszakapta kisfiát az oltástagadó dusnoki pár

2021.10.01. 10:02 Módosítva: 2021.10.01. 10:09

Egy dusnoki kisfiú tavaly januárban papíron még nem is létezett. Már négy hónapos volt, de nem volt sem tb-, sem adókártyája, nem kapott védőoltást sem, ezért a gyámhatóság rendőri segítséggel elvette a szülőktől a kisbabát, akit nevelőszülőknél helyezett el.

A Blikk megkereste a gyámhivatalt. Azt a választ kapták, hogy az anya nem vett részt várandósgondozáson, az eltitkolt terhességet követően az otthonában szült. Miután a szülők a többszöri kötelezések ellenére sem teljesítették a jogszabályban előírtakat, a kormányhivatal döntött a gyermek családból történő kiemeléséről, és nevelőszülőknél helyezték el.

Mostanra azonban visszakaphatták a kisfiukat. Az édesanya, H. Ágnes rendkívül haragos a hatóságokra, amiért másfél évre megfosztották a gyermeküktől.

Lassan három hónapja visszakaptuk a kisfiunkat, ma már itthon ünnepeljük a második születésnapját. Teljesen feloldódott a családi környezetében. Köszönjük mindenkinek, aki mellettünk volt és gondolt ránk. Nagyon kötődik, ragaszkodik hozzánk a kisfiunk

– büszkélkedett a közösségi oldalára feltett videóban. A Bács-Kiskun megyei településen azonban nem mindenkinek tetszik, amit a család a kisgyerekkel művelt. Egyesek úgy vélik, hogy a minap letartóztatott P. Imre szektáját is látogatták a szülők, ami egy közéleti szereplőket tartalmazó halállistát készített nemrégiben.