18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bocsánatot kérne a 28-as villamoson gyilkoló hajléktalan

2021.10.04. 16:37 Módosítva: 2021.10.04. 16:39

Megkezdődött azoknak a hajléktalanoknak a büntetőpere, akik tavaly áprilisban megöltek egy 25 éves fiatalt, Sz. Gábort a 28-as villamoson az Orczy térnél. 

Az ügyész a vádirat ismertetése során elmondta, hogy a 44 éves L. János és barátnője, B. Éva, valamint a férfi unokatestvére, D. Károly születésnapot ünnepelt a gyilkosság napján. Miután elfogyott az italuk, a közeli dohányboltba igyekeztek, hogy italt és cigarettát vegyenek – részletezi az elhangzottakat a 24.hu. 

A Kőbányai úti villamosmegállóba mentek, és felszálltak a 28-as járatra. Ezen a villamoson utazott a 25 éves Sz. Gábor egy kiskutyával, és barátja, Márk. A felszállást követően L. János megállt, hogy megsimogassa a fiatal kezében lévő kutyát, majd gúnyos megjegyzéseket tett az állatra a társaival együtt. L. János korábbi vallomása szerint azt mondta a kutyára, hogy „úgy néz ki, mint egy Miki egér”.

A vádirat szerint a fiatalember felszólította a férfit, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel tartsa távol magát a kutyájától. L. János ennek hallatán kötekedni kezdett, majd leköpte, és a ruhájából előrántott késsel megindult felé. A megtámadott kutyás barátja, Márk ekkor felállt, hogy megvédje őt, de D. Károly ököllel úgy arcon ütötte, hogy visszaesett az ülésre. 

Kihasználva azt, hogy az áldozat egy pillanatra nem figyelt, L. János mellkason szúrta. A kés a szívüregbe hatolt, azonnali halált okozva. 

A 24.hu a tárgyalás szünetében feltett kérdésére L. János azt mondta: 

„Szeretnék majd beszélni az áldozat családjával, és bocsánatot kérni tőlük.”