Hadházy Ákos beintett a miniszterelnök-jelölteknek, egyiküket sem támogatja

2021.10.07. 11:52

Hadházy Ákos egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett sem áll ki, ehelyett kéri a választókat, hogy mindenki arra az aspiránsra szavazzon, aki szerinte a leginkább képes lehet az Orbán Viktor elleni győzelemre.

A független országgyűlési képviselő a 444 kérdésére azt is elmondta, hogy van egy sokkal fontosabb ügy annál, hogy a három aspiráns közül ki nyeri az előválasztást, ez pedig az aktivisták száma:

A három jelölt nevénél is fontosabb húszezer névtelen ember.

Ennyi emberre lehet szükség tavasszal, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak, pultozónak, plakátolónak, szórólapozónak, enélkül nem lesz esélye az ellenzéknek a 2022-es győzelemre - véli a politikus.

Ez a legfontosabb, erre szeretném felhívni az emberek figyelmét.

Néhány napig úgy tűnt, hogy a második forduló előtt Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter megegyezésének köszönhetően Dobrev Klára mellett csak az egyikük áll rajthoz, végül tegnap este világossá vált, hogy mégsem sikerült megállapodni, így mindhárom miniszterelnök-jelölt indul.

Hadházy Ákos a zuglói előválasztáson fölényes győzelmet aratott a szocialista Tóth Csaba ellen, aki mögül Karácsony Gergely, a DK és a Jobbik is kihátrált, a szavazás vége előtt pedig visszalépett.