Tiborcz István szerint szó sincs végleges költözésről, Orbán Ráhellel Magyarországon képzelik el a jövőt

2021.10.08. 09:35

Szó sincs arról, hogy Tiborcz István és a felesége Orbán Ráhel a gyermekeikkel véglegesen kiköltöztek volna a spanyolországi Marbellába, ahogyan az is nonszensz, hogy Tiborcz István felszámolná magyarországi érdekeltségeit – erről maga a közvilágítási tenderekből meggazdagodott milliárdos vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök veje beszélt a Magyar Hangnak. 

Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel. Másrészt a kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is. A legképtelenebb találgatások jelentek meg arról, hogy felszámolunk itthon mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is

– mondta Tiborcz István a lapnak.

A Magyar Hang szerint a spanyolországi biznisz alatt Tiborcz István egy 84 szobás, 150 fős bankett-teremmel bíró négycsillagos hotelt érthetett Los Alcázares településén. A szállodát a vállalkozó tulajdonában álló BDPST Group egyik társasága üzemelteti, a cégcsoport pedig  hamarosan megvásárolja a szállodát, és további turisztikai befektetéseket tervez. 

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által szisztematikus csalási mechanizmus kiépítésével vádolt cég, az éppen végelszámolás alatt álló Elios Innovatív Zrt. egykori résztulajdonosa állítólag eladta  Csabdi külterületén fekvő ingatlanát, valamint a környező, nagyjából 78 ezer négyzetméternyi földeket. Erről azt mondta a lapnak, szeretné megelőzni a találgatásokat, szó sincs arról, hogy felszámolja a magyarországi érdekeltségeit, a birtokot azért adta el, mert az túl messze van Budapesttől.

Az ő tulajdonában van nyolc, több mint 150 hektárnyi birtok, amelyek használati jogát még 2016-ban szerezte meg. Az ingatlanokra jelzálogjogot jegyzett be a Gránit Bank, összesen több mint 180 millió forint értékben. Tiborcz István erről azt mondta, ezeken a területeken egy mezőgazdasági üzemközpontot hoztak létre, erre vették fel a hitelt.