Ennyi volt, egy operatív törzzsel kevesebb

2021.10.09. 15:06

Mától hatályát vesztette a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs létrehozásáról és feladatairól szóló kormányrendelet – derül ki a pénteken megjelent Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor június 9-én, a Magyarország újraindul! csúcskonferenciánjelentette be a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs felállítását. A kormányfő ugyanis úgy vélekedett, hogy a járvány után is kellenek operatív törzsek, csak más típusúak, mint a járvány idején. Feladatukként a pandémia utáni élet újraindítását nevezte meg. Két operatív törzs felállítását jelentette be:

  • a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányít, és
  • a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs, amelyet Novák Katalin családokért felelős miniszter vezet.

A Novák Katalin vezette operatív törzs június 15-én kezdte meg munkáját. Az utolsó ülés október 5-én volt, amely után a miniszter elmondta:

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs befejezi a munkáját, mert a közösségi élet újraindult, már csak a működtetését kell biztosítani, ami a kormány feladata.

Az operatív törzs összesen 13 alkalommal ülésezett, több mint nyolcvan javaslatot tárgyaltak, és több mint harminc döntést jelentettek be összesen több mint százmilliárd forint értékű támogatásról és beruházásról.