A vegán állatvédelem is szóba kerül a vadászati világkiállításon

2021.10.09. 08:50 Módosítva: 2021.10.09. 08:50

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon a World Conservation Forum keretében szombaton állatvédelmi napot rendeznek. Előadást tart Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, valamint Sándor György, az Állatorvostudományi Egyetem professor emeritusa is.

Késő délután az érdeklődőket a Vegán állatvédelem kontra vadászat című vitára várják, ahol Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője és Csejtei Tamás vadász, a Fishing & Hunting vadászati igazgatója olyan témákat jár körül, mint például a vadászat létjogosultsága, az ember szükségletei, az egyes vadászati módszerek és a kilőtt kóbor állatok.

A kóbor állatok kerülnek reflektorfénybe azon a beszélgetésen is, amelyen Daróczi István alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda környezeti bűnözés elleni alosztályának vezetője Sándor Ferenc Alex kutyatrénerrel a veszélyes kutyák rehabilitációjának témakörét járja körül.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) standján a vándormadarak világnapja alkalmából délelőtt beszédet mond Marghescu Tamás, a CIC vezérigazgatója és Magyar Gábor, a világkiállítás szakértője. A világnappal a vándormadarak védelmének szükségességére kívánják felhívni a figyelmet.

Délután a Vadász talk show színpadán Csejtei Tamás, a világkiállítás filmjeinek szakembere, a Fishing & Hunting csatorna vadászati igazgatója és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a világkiállítás nagykövete lesz Vágó Piros beszélgetőtársa.  • Tippek
  • Lakáshitel