18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Félelmetes lett a világ a kőbányai futónőnek, támadója nem akar fizetni

2021.10.10. 09:38

Igaz, H. István a bíróságon többször is kijelentette, hogy hajlandó kártérítést fizetni Makai Viktóriának, a nő eddig egy fillért sem kapott.

A 37 éves férfi 2018. október 14-én a X. kerületben támadta meg és akarta megerőszakolni Makai Viktóriát, aki éppen futni ment az éjjeli órákban. Végül a férjének köszönhetően menekült meg.

Az ügyészség szexuális erőszakkal és testi sértéssel vádolta H. Istvánt, akit végül három és fél év börtönre ítéltek. Bár úgy volt, hogy kártérítést fizet, erre eddig nem került sor.

Jelképes, kétmillió forintos összeget jelöltünk meg, de válaszlevelében a férfi a börtönből azt közölte velem, hogy sokallja az összeget, és a szabadulásáig biztosan nem tud fizetni semmit

– mondta Enzsöl Péter, Makai Viktória jogi képviselője a Blikknek.

A támadás kitörölhetetlen traumát okozott a nő számára, ráadásul még az egészségügyi károk helyreállítása is tart. Tavaly mindkét szemét műteni kellett, a látása már sosem lesz tökéletes, és a fogait kezelni kell még.

A futás eddig is a kikapcsolódást jelentette, és a továbbiakban sem vagyok hajlandó rá máshogy tekinteni. Nem futok felfegyverkezve, önvédelmi eszközökkel és örök gyanakvással. A félelmet egyébként nem a támadás helyszínéhez kötöm, számomra a világ lett félelmetesebb és bizonytalanabb hely

– mondta Makai Viktória.