A ledöbbent raktáros és az eltűnt zsákok – ez történt Bige László tárgyalásán

2021.10.12. 16:30 Módosítva: 2021.10.12. 16:34

Mint megírtuk, hűtlen kezelés miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emeltek Bige László vállalkozó, a Nitrongénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója ellen.

A vádirat szerint Bige László 2009. őszén megbeszélte egy értékesítő cég vezetőjével, hogy nagy mennyiségű, rossz minőségű műtrágyát ad át neki, amelyet ő számla nélkül, a piaci ár alatt eladhat. Utána a 134,5 milliós vételárat átadja Bige Lászlónak, aki cserébe kedvezményes áron számlázza ki neki az árut.

A Blikk információja szerint ebben az ügyben éppen ez a vállalkozó jelentette fel Bige Lászlót, aki egyébként felszámolást indított ellene.

A bíróságon tanúskodó Jagicza Gábor raktáros elképedve hallgatta a vádat, miszerint 8 ezer tonna rossz minőségű műtrágya tűnt el nyomtalanul az általa vezetett bajai raktártelepről.

Ilyen nem volt

– szögezte le határozottan.

Elismerte, hogy néhány zsák megsérült a tárolás során, amitől a raklap enyhén megdőlt, és azt sem látta, mi van a raklapok belső oldalán, vagy a zsákok alatt. Mindazonáltal Jagicza Gábor 12 év távlatából is kizártnak tartja, hogy 8 ezer tonna műtrágya tönkrement. Mint kifejtette:

egy kamionra legfeljebb 25 tonna áru fér fel, ekkora mennyiséget nem lehet észrevétlenül, számla nélkül eltüntetni.

Bige László a Blikknek csak annyit mondott, hogy neki a tárgyalóteremben se kéne lennie, mert semmi köze az egészhez. 

A vállalkozóval szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség. 

Bige László minap nyilatkozott a Klubrádiónak, ahol az ellenzéki előválasztásról és a jövő évi választásokról mondta el a véleményét. Kijelentette, hogy politikán kívülinek tartja magát, nem szándékozik belépni egyik pártba sem, de bármilyen segítséget kész megadni Orbán Viktor kihívójának.  • Hírek
  • Árfolyam