Márki-Zay Péter: Dobrev Klára hazug gyűlöletkampányt folytat ellenem

2021.10.12. 11:08

Az összefogás sikere érdekében Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát, és ne állítson valótlanságokat – olvasható Márki-Zay Péter Facebook-bejegyzésében.

Végtelenül méltatlannak tartom Dobrev Klára eddig sikeresen felépített kampányához azt a hazug gyűlöletkampányt, amelyet most folytat ellenem a sajtó és a közösségi média felületein

– fogalmazott. Mint közölte, a „hazaáruló” kifejezés „el sem hagyta a száját”, s azok, akikről korábban nyilatkozott, nem a DK szavazói voltak, hanem a Párbeszéd párt Karácsony Gergelyt eláruló politikusai.

„A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy a tegnapi napon egy újabb komoly közvélemény-kutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök” – közölte Márki-Zay Péter. Hozzátette, az elmúlt évtized valamennyi kutatása következetes abban, hogy ahogy egyetlen választáson sem nyert még a Fidesz ellen, úgy egyetlen olyan kutatásról sem tudni, amely szerint Dobrev Klára le tudná győzni Orbán Viktort. Ezért a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a DK szavazóit is saját támogatására buzdította.