21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Már elvárják a home office lehetőségét az álláskeresők

GettyImages-1208271058
2021.10.16. 10:49
A munkavállalók szeretnének hibrid munkarendben, vagyis az irodából és otthonról is dolgozni, amire már az állásinterjúkon is rákérdeznek – derül ki egy friss kutatásból.

A felmérést az internethasználók körében végezték, hiszen fontos volt megismerni, hogy akik a számítógép mellől dolgoznak, mit preferálnak – magyarázta az InfoRádióban Müller Diána, a Telenor szervezetfejlesztési vezetője.

Mint az kiderült, a válaszadók több mint háromnegyede a hibrid munkavégzés valamilyen formáját tartaná pozitívnak a jövőben is.

A megkérdezettek fele heti két-három napot töltene otthon és az irodában, a legnépszerűbb válasz a két nap otthon, három az irodában volt.

A kutatás alapján a megkérdezettek harmada mind a mai napig részint otthonról dolgozik, és ennek megfelelően a legtöbb cég szerint a hibrid munkavégzés hosszú távon is velünk marad. Mindenki megerősíti, hogy a hibrid munkavégzés nagyobb teret ad a munka és a magánélet jobb összehangolására azzal, hogy kevesebb idő megy el az utazásra, és így a szabadidő is jobban tervezhető.

A hibrid munkavégzésnek ugyanakkor hátránya is van, mégpedig az, hogy a kevesebb személyes találkozás miatt a csapatok kohéziója csökkenhet

– magyarázta a Telenor szervezetfejlesztési vezetője.

A megkérdezettek 41 százaléka szerint a hibrid munkavégzés azonban még hatékonyabb is lehet annál, mintha kizárólag az irodában zajlana a munka, hiszen vannak olyan feladatok, amiket elmélyültebben képesek otthonról elvégezni a munkavállalók. 

Mi is azt látjuk a Telenornál, hogy a kollégáink munkavégzésének egyáltalán nem csökkent a hatékonysága 

– jegyezte meg a szakember.

Müller Diána kiemelte: a pandémiás helyzet teljesen átrajzolta a munkavállalói preferenciákat, és azokon a területeken, ahol erre lehetőség van, ez döntő tényező már a munkahelykeresésnél. 

(Borítókép: Sebastian Gollnow / picture alliance / Getty Images)