Trollok harca: a lehető legrosszabb értékeléssel indított az Elkxrtuk az IMDb-n

2021.10.21. 21:27

Bár csak ma kezdték vetíteni Kálomista Gábor Elkxrtuk című filmjét a mozikban, sokan már ki is fejtették véleményüket az Internet Movie Database-en (IMDb), a legnagyobb filmes internetes adatbázisban. Az értékelések zöme egyelőre nem túl fényes, a Gyurcsány-film ugyanis 1,0-n áll a tízes skálán.

Az 1-es mediánérték mellett a számtani átlag ennél valamivel jobb, 1,5.

Cikkünk megjelenéséig a film egészen pontosan 1522 értékelést kapott, amelyek közül 1394 volt 1-es, vagyis a válaszadók mintegy 91,6 százaléka húzta le a filmet. Igaz, az értékelések 5,1 százaléka 10-es, azaz a legmagasabb minősítés volt, vagyis enyhén szólva erős véleménykülönbségek észlelhetők. Ez 78 szavazatot tett ki. Ezeken kívül 43-an értékelték a filmet 2-esre (2,8 százalék), a többi minősítésre leadott szavazatok száma egyelőre gyakorlatilag elhanyagolható, egy számjegyű.

A statisztikákból az is kiderül, hogy legnagyobbrészt férfiak szavaztak: azok közül, akiknek az adatait azonosította a rendszer, 907 volt férfi, és 98 nő. A szavazásban legaktívabbnak a 18–29 éves és a 30–44 éves korosztály bizonyul, a 18 év alattiakat egyelőre hidegen hagyja a film, vagy legalábbis nem érezték különösebben szükségét az IMDb-s értékelésnek.

Kérdés persze, hogy vajon tényleg látták-e már ennyien a Gyurcsány-krimit, vagy csak Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció mindenre elszánt aktivistái lendültek akcióba, hiszen a rendszer azt értelemszerűen nem kéri számon, hogy meg is nézte-e a filmet az illető.  • Hírek
  • Bankszámla