Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Győztek a velenceiek, elbontották a tóparti korzót elzáró kerítést

2021.10.23. 18:44

Még a háromnapos határidő letelte előtt elbontották a velencei strandot a korzótól elválasztó parti sávon tavasszal emelt kerítést. Igaz, egyelőre csak az acélrácsokat tüntette el a birtokvédelmi perben erre kötelezett cég, a lefúrt tartóoszlopok továbbra is ott meredeznek a sétányon, de legalább nem akadályozzák már az átjutást a tópartra. 

Megnyugtatunk mindenkit, hogy a bírósági határozatnak érvényt fogunk szerezni, és az eredeti állapotot helyre fogjuk állíttatni

– adták hírül a város közösségi oldalán.

A parti turizmusban érdekelt vállalkozó az Indexnek korábban folyamatos ellentétről beszélt, ami a korzót üzemeltető Gomi Kft. és a tőle területet bérlő helyi büfések, kölcsönzősök között feszült, például a bérleti és szemételszállítási díjak drasztikus emelésének belengetése miatt.

A cég ezért körbekerítette az addig szabadstrandként működő partszakaszt annak ellenére, hogy Gerhadt Ákos polgármester megtiltotta az építkezést. Októberben végül le is zárták a korzót, emiatt még az ottani büfék tulajdonosai sem tudtak bejutni az üzletükbe. Ekkor telt be a pohár az önkormányzatnál, és kértek hatósági segítséget az ügyben. 

Székesfehérvár főjegyzője három napot adott a bontásra, és figyelmeztette az üzemeltetőt, hogy „a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát”.